Beste Moralisten,

Vandaag 24-09 hebben wij een bezoekje gebracht aan de Vereniging om na te gaan of onze bijeenkomst zondag a.s. corona proof kan plaatsvinden. Gezien het aantal aan meldingen (48) is het niet mogelijk om in het restaurant de gewenste afstand van 1,5 meter te creëren. Om ook de bar voor ons te reserveren gaat te ver en buiten zitten is, gezien de weersverwachting, ook geen alternatief. Bovendien verwacht Gerard morgenavond bij de persconferentie van de regering verdere beperkende maatregelen voor de Betuwe. Gelderland-Zuid, waar we ook doorheen fietsen is al oranje gebied.

De weersverwachting voor zondag is bovendien slecht d.w.z. veel regen en veel wind.

Alles bij elkaar optellend en gezien de ontwikkeling van het aantal besmettingen (vandaag weer een record) heeft het bestuur besloten de slotrit en de bijeenkomst daarna bij de Vereniging niet door te laten gaan. Gezondheid en veiligheid staan voorop.

Mocht het volgende week zondag beter weer zijn dan kunnen we alsnog de slotrit fietsen, maar zonder bijeenkomst in de Vereniging na afloop.

Dit is de derde keer achter elkaar dat we de openings-en slotrit moeten afgelasten. De weergoden zijn ons niet goed gezind, nog afgezien van de coronagoden.

Wij rekenen op begrip voor ons besluit.

Vanaf zondag a.s 27-09 vertrek om 9.30 uur i.p.v. 9.00 uur.

Het Bestuur.