Waar gaan we naar toe?

De buitenlandgroep “Middelgebergte” gaat al een aantal jaren naar de deelstaat Rijnland-Palts in Duitsland. Dit jaar is de fietsvakantie gepland in week 26. Dit is van zondag 26 juni t/m vrijdag 01 juli 2022. Uitvalbasis is het dorpje Dellhofen in de gemeente Oberwesel. De bosrijke omgeving biedt voldoende mogelijkheden voor mooie fietsroutes met pittige heuvels. Klik voor meer informatie over Dellhofen en omgeving

Waar logeren we?

Net als voorgaande jaren wordt er gelogeerd in Gasthaus Stahl. De Moralisten hebben in de loop der jaren een goede band opgebouwd met de uitbaters van dit familie Hotel, Paul en Marcha Stahl. Naast Paul en Marcha zijn er nog meer familieleden betrokkken bij dit hotel. Tante Adeille loopt de hele dag te rennen in de bediening, broer Peter heeft een eigen wijngaard en zorgt voor de wijnen (die gratis geproefd kunnen worden!) in de wijnkelder en Pa Stahl zorgde voor het vlees en de groente van eigen boerderij. En dan is er nog Christa, zij is elke dag om 05.00 uur present. Ze bakt taarten voor het ontbijt en zorgt er voor dat elke gast een vers gelegd ei krijgt van “Die Glucklicher Huhner”. Al met al een top hotel, waar je niets te kort komt en waar onze Moralisten zich erg thuis voelen.

Wie gaan er mee?
Op dit moment is (nog) niet duidelijk wie er mee gaan, maar we zullen vast weer met een gezellig clubje van een man of tien afreizen naar Dellhofen. Heb je zin om mee te gaan? Graag voor 01 mei aanmelden bij Geert de Valois Turk.


De routes

De eerste jaren werd er gefietst onder begeleiding van een ervaren gids, Frank. Maar omdat Frank het steeds drukker kreeg met zijn eigen sportzaak, kon hij niet meer alle dagen mee. De laatste jaren worden de routes uitgestippeld met behulp van een Garmin GPS en/of een MIO.

 Dit bevalt uitstekend, want er worden nog steeds weggetjes en heuvels gevonden die nog niet eerder zijn gefietst. Bijkomend voordeel van deze moderne navigatieapparatuur is dat de Moralisten iedere avond terugkeren in het hotel.